2016 TCG National Conference - AGENDA


Please Note:
All Agenda information is still subject to slight changes. Session details and descriptions can be found on our Conference 2.0 platform as they become available. Content details will be rolled out as programming is solidified, so please keep checking Conference 2.0 for updates on individual session offerings.

Wednesday, June 22

9:00am - 6:00pm Equity, Diversity & Inclusion Institute Meetings
at the National Endowment for the Arts
To learn more, visit this page.
10:00am - 10:00pm Global Theatre Pre-Conference
Finding Home: Migration, Exile & Belonging

at Georgetown University
To learn more, visit this page.
6:00pm - 9:00pm Welcome to DC Party & Pre-Registration
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel

 

Thursday, June 23

9:00am - 6:00pm TCG National Conference Registration, Exhibit Hall, Bookstore & Lounge Open
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
9:00am - 1:00pm Capitol Hill TCG Attendees Welcome & Hill Visits in Regional Groups
To learn more, visit this page.
10:00am - 12:00pm Washington, DC Tours curated by the DC Host Committee
1:00pm - 2:00pm Lunch on your own
2:00pm - 2:45pm HOW WE SHOW UP all-Conference introductory session
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
3:00pm - 5:15pm Workshops Hosted by TCG Business Affiliates
3:00pm - 4:00pm Round 1 (60 min)
4:15pm - 5:15pm Round 2 (60 min)
To become a TCG Business Affiliate, visit this page.
3:00pm - 4:30pm At the Intersections: RACE & ETHNICITY Affinity Groups (90 minutes)
3:00pm - 4:00pm TCG Bookstore Programming
4:45pm - 6:15pm Intergenerational Leaders of Color Meeting (90 minutes)
4:45pm - 5:45pm TCG Bookstore Programming
6:30pm - 7:45pm OPENING PLENARY SESSION (75 minutes)
Speaker: Anna Deavere Smith, Actress, Playwright, Teacher
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
7:45pm - 8:15pm Shuttle Transport to Opening Night Party
8:00pm - 10:00pm OPENING NIGHT PARTY
at Arena Stage's Mead Center for the American Theater

 

Friday, June 24

8:00am - 9:00am Board Chair Breakfast
8:00am - 9:00am Light Conference Breakfast
8:00am - 6:00pm TCG National Conference Registration, Exhibit Hall, Bookstore & Lounge Open
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
9:00am - 10:00am MORNING PLENARY SESSION (60 minutes)
"Creative Leadership: How Design & Technology Can Reimagine Your Organization"
Speaker: John Maeda, Designer and Technologist
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
10:00am - 10:30am Coffee Break
10:30am - 12:00pm SKILLS-BUILDING WORKSHOPS: Part 1 (90 minutes)
Note: Registrants participating in Skills-building Workshops are expected to attend both parts of the same workshop.
10:30am - 12:00pm Selected BREAKOUT SESSIONS (90 minutes)
12:00pm - 1:30pm LUNCH (90 minutes)
12:15pm - 1:30pm At the Intersections: DISABILITY Affinity Groups (75 minutes)
12:15pm - 1:30pm At the Intersections: SEXUAL ORIENTATION Affinity Groups (75 minutes)
12:15pm - 1:15pm TCG Bookstore Programming
1:30pm - 3:00pm SKILLS-BUILDING WORKSHOPS: Part 2 (90 minutes)
Note: Registrants participating in Skills-building Workshops are expected to attend both parts of the same workshop.
1:30pm - 3:00pm Selected BREAKOUT SESSIONS (90 minutes)
3:00pm - 3:30pm Break
3:30pm - 4:30pm AFTERNOON PLENARY SESSION (60 minutes)
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
4:45pm - 6:00pm Professional Affinity Groups (75 minutes)
Evening Dine-Arounds, Shows & Special Programming curated by the DC Host Committee
Late Evening LATE NIGHT PARTY hosted by the DC Host Committee

 

Saturday, June 25

8:00am - 9:00am Light Conference Breakfast
8:00am - 9:00am Theatres of Color Breakfast
9:00am - 1:30pm TCG National Conference Registration, Exhibit Hall, Bookstore & Lounge Open
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
9:00am - 10:15am At the Intersections: GENDER Affinity Groups (75 minutes)
9:15am - 10:15am TCG Bookstore Programming
10:30am - 12:00pm BREAKOUT SESSIONS (90 minutes)
12:00pm - 1:30pm LUNCH (90 minutes)
12:15pm - 1:30pm At the Intersections: NATIONAL IDENTITY (75 minutes)
12:15pm - 1:30pm Lunch Salons (75 minutes)
12:15pm - 1:15pm TCG Bookstore Programming
1:30pm - 2:45pm At the Intersections: HOW WE MOVE FORWARD
1:30pm - 2:45pm Repeat Breakouts & Other Programming (75 minutes)
1:30pm - 2:30pm TCG Bookstore Programming
3:15pm - 4:30pm CLOSING PLENARY SESSION (75 minutes)
"Theatre as Cultural Diplomacy: A Conversation with Oskar Eustis, Kwame Kwei-Armah, and Ambassador Samantha Power, U.S. Permanent Representative to the United Nations"
at the Renaissance Washington DC Downtown Hotel
4:30pm - 6:30pm Goodbye DC! Conference Closing Happy Hour
at Sidney Harman Hall, hosted by Shakespeare Theatre Company
Evening DC Area Shows (On Your Own)

If you have any questions about the 2016 National Conference Agenda, please contact conference@tcg.org.

Back to Top

 

0